×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

6 consells per augmentar la creativitat empresarial

Avui dia, paraules com a creativitat o innovació són termes dels quals es parla molt, i és que, el món empresarial està començant a entendre la situació, i per això, està convertint en una prioritat el desenvolupament d'una cultura d'innovació que afavoreixi al fet que els empleats puguin aportar un valor afegit a les seves empreses, més enllà de l'establert.

No obstant això, en moltes grans empreses aquests conceptes no són realment presos en compte, atès que, encara, persisteix una cultura de treball rígida i escèptica a la capacitat innovadora del treballador que genera una pèrdua de competitivitat.

Així doncs, la creativitat empresarial no només és un element fonamental per aconseguir l'èxit en una empresa, sinó també, s'ha convertit en un factor imprescindible per a la supervivència d'aquesta. La creativitat no només permet assegurar una posició competitiva al mercat, sinó que també, permet fer front als constants canvis que es donen en aquest.

Com estimular o fomentar la creativitat entre els treballadors:

  1. Donar certa autonomia als empleats per triar la forma en la qual volen treballar en els diferents projectes que tenen assignats, assumint el risc (controlable) de les seves accions. D'aquesta manera, perdran la por a equivocar-se i aprendran a valorar per si mateixos quines són les millors decisions.                                             
  2. Visibilitat. És important que els treballadors vegin reflectit de forma real i tangible el seu treball en l'empresa. Comprendre l'impacte que té el seu propi esforç en l'èxit global de la companyia, serà un fort motivador per a la seva creativitat en el futur.                                                                                          
  3. La reducció de la burocràcia interna permetrà que flueixi la creativitat. Això no significa, en cap cas, deixar de complir les regles de l'empresa ni la rendició de comptes, sinó que, s'han de crear unes rutines que ajudin als treballadors a millorar la seva suficiència, productivitat i aprenentatge, sense perdre el temps en processos lligats estrictament a la burocràcia.                                                      
  4. Evitar l'excés de correcció en les formes. Sense oblidar les regles, l'empresa ha de crear una dinàmica de treball en els seus equips que permeti que els seus empleats puguin discutir amb respecte i sense conseqüències quan no coincideixen o discrepen amb la idea del gerent.                                                                     
  5. Reconèixer el treball dels empleats. El reconeixement no té perquè ser tan sols un sinònim d'incentiu econòmic o d'ascens de categoria professional, reconèixer també és rebre l'estima, els detalls i les felicitacions dels teus companys i capdavanters d'equip en el dia a dia de l'empresa.                                                       
  6. És necessari que existeixin suficients recursos però no massa. Això no significa obligar a treballar als teus empleats en horaris poc realistes i sense amb prou feines recursos materials ni temps, sinó oferir l'estrictament necessari perquè els empleats s'esforcin més per obtenir solucions creatives.