×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Augmenten els salaris i les contractacions al llarg d'aquest any

Segons les últimes dades de l'Informe Anual de Tendències de Recursos Humans' elaborat per Randstad, el 68% de les empreses han augmentat o preveuen augmentar el salari dels seus empleats en 2016, mentre que un altre 62% ha contractat o contractarà al llarg de l'any. La majoria, un 48%, ha incrementat sous segons conveni i un 22% per damunt.

L'estudi analitza la contractació, l'evolució dels salaris i l'augment de negoci a partir d'una enquesta personalitzada a més de 850 directors de recursos humans i responsables en la presa de decisions de contractacions de les empreses espanyoles.

Les contractacions per sectors

 

Per sectors, la informàtica lidera la contractació. El 85% d'empreses del sector han incorporat treballadors. A continuació, trobem altres àmbits com el de la consultoria, amb un 78% de contractacions, seguida de l'hostaleria, que ha registrat un 76%.

En aquesta línia, l'informe destaca que els motius principals pels quals s'efectuen nous contractes són; l'increment de l'activitat de l'empresa (62%), cobrir les vacants degudes a la rotació laboral (35%) i la necessitat d'incorporar noves habilitats a la plantilla de la companyia (27%).

Dades que generen optimisme

 

Per a la companyia encarregada de realitzar l'informe, aquestes dades mostren una evolució positiva, en un mercat laboral que ofereix cada vegada majors oportunitats. Segons l'anàlisi, l'augment de la contractació es deu a la millora de l'economia en tot el país durant aquest últim període, tant en l'àmbit nacional com regional, provocada al seu torn per un augment de la xifra de negoci de les companyies. Concretament, el 68% de les empreses preveu un increment dels seus guanys, mentre que un 23% estima que es mantindrà. Tan sols, el 9% de les empreses augura una baixada dels seus beneficis.