×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

La importància de la prevenció i la detecció precoç del Càncer de mama

Avui se celebra el Dia Mundial contra el Càncer de Mama, una jornada que pretén sensibilitzar i contribuir a augmentar el recolzo en la detecció, el tractament i les cures de la malaltia.

A Espanya, cada any, 26.000 dones descobreixen que tenen càncer de mama. Una de cada vuit ciutadanes al nostre país ho farà al llarg de la seva vida, perquè el tumor segueix sent l'encara el tipus de càncer més freqüent en la dona, representant el 29% del total.

Afortunadament, els tumors mamaris són una de les variants amb millor pronòstic. En les últimes dècades gràcies a les millores en el diagnòstic, tractaments, pronòstic i conscienciació, les xifres de supervivència després d'un càncer de mama s'han elevat al voltant del 83% cinc anys després del diagnòstic, segons dades de l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC).

No obstant això, aquesta baixada de la mortalitat ha anat acompanyada d'un augment de la incidència d'aquest tipus de tumors. El principal factor culpable d'aquest increment és l'estil de vida. Elements com, la dieta, el retard de la maternitat o el sedentarisme són algunes de les principals causes que hi ha darrere.

Per tot això, és important seguir fent èmfasi en el perfeccionament dels tractaments i la detecció precoç que s'aconsegueix amb els programes de control de les dones en les edats de màxim risc, que ha aconseguit que tres de cada quatre casos siguin diagnosticats en estats inicials, aconseguint d'aquesta manera, que la mortalitat disminueixi cada any al voltant d'un 2,6%.