×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Les ocupacions estressants escurcen l'esperança de vida

Segons un estudi de l'Escola de Negocis Kelley de la Universitat nord-americana d'Indiana, les persones que treballen en ocupacions estressants, és a dir, que suposen un excés de demandes de les tasques i una falta de control sobre els recursos necessaris per atendre-les, són més propenses a sofrir malalties que escurçaran la seva esperança de vida.

L'anàlisi es va realitzar sobre una mostra de 10.000 persones en diferents moments de les seves vides laborals. Els resultats van concloure que aquells treballadors que havien passat major part del temps treballant en ambients estressants, tenien un 15,4% més de probabilitats d'haver mort que els que treballaven en ambients tranquils i amb alts nivells de control, que per contra, s'associaven a una disminució del 34% del risc de mort.

L'informe també destaca que la clau de la longevitat dels empleats, resideix en el nivell de decisió del que disposen aquests en els seus respectius llocs de treball. Així mateix, aquells treballadors que es troben en posicions de molta tensió i poc control de la situació, són més propensos a tenir una vida poc saludable, ja que tendeixen a alliberar el seu estrès en mals hàbits com, fumar o menjar malament i a l'excés.

Davant aquesta situació, és important prendre mesures per lluitar contra les conseqüències negatives que tenen els treballs estressants per a la salut dels empleats. S'han d'atendre a les necessitats físiques i psicològiques dels afectats per poder eliminar a poc a poc tots aquests símptomes, en cas contrari, si no fem gens, els problemes que ja ha començat a sofrir no solament no milloraran, sinó que aniran en augment.

En aquesta adreça, la recerca també ens dóna algunes eines per poder combatre els efectes nocius de l'estrès laboral en les empreses com donar més veu als empleats en l'establiment d'objectius i atorgar-los una major flexibilitat en la presa de decisions.

Segons les conclusions de l'informe no es tracta d'eliminar per complet l'estrès en les rutines de treball, sinó que, les empreses han d'evitar portar al límit als seus treballadors per impedir que el seu nivell d'ansietat i angoixa incrementin i puguin realitzar el seu treball en un ambient saludable i segur.