×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Xifra record d'afiliats a la Seguretat Social a l'octubre

En el passat mes l'afiliació mitjana a la Seguretat Social ha registrat un augment de 101.335 persones. Aquesta xifra suposa el augment més gran per a un octubre en la sèrie històrica i ha elevat a 17.813.356 el nombre de cotitzadors en l'institut públic, un 4,18% més que l'any anterior. Per trobar un increment interanual similar hauríem de remuntar-nos al període previ a la crisi econòmica entre l'any 2005 i 2006, segons les dades del Ministeri d'Ocupació.

No obstant això, l'increment de l'afiliació no ha evitat que creixi l'atur registrat. Com cada any, el final de la temporada turística genera un augment de les inscripcions en les oficines públiques per poder tenir el dret de percebre la prestació per desocupació.

Malgrat tot, el d'aquest any, és un increment molt menor al que sol registrar-se en els octubres dels últims anys. En aquesta ocasió, l'augment d'aturats respecte al mes de setembre ha estat de 44.685 persones i s'ha registrat de forma paral·lela en homes i dones, encara que ha crescut més ràpidament entre els menors de 25 anys. Així doncs, amb aquest increment, la xifra total de desocupats a Espanya s'eleva a 3.764.982 persones, 400.000 menys que en el 31 d'octubre de 2015, una xifra molt inferior a la del mateix mes de l'any passat.

Aquestes bones dades en l'afiliació s'han de l'ocupació assalariada, que ha pujat en 100.520 cotitzadores. Les principals branques d'activitat que han tirat del mercat laboral han estat, l'Educació que va ocupar en un sol mes a 123.054 persones més, i uns altres com l'Administració pública i Defensa, que representen el segon sector que més afiliats ha sumat a l'octubre. Per contra, l'hostaleria i altres activitats que incrementen l'ocupació a l'estiu han perdut cotitzadores.

Malauradament, sembla que la recuperació del mercat laboral ha anat acompanyada pràcticament íntegrament de l'ús de la contractació temporal. Solament el 8,9% dels gairebé 1,9 milions de contractes que es van signar a l'octubre en tota Espanya són indefinits.