×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

3 consells per a una bona comunicació en el treball

Dia a dia, en el nostre entorn es produeixen multitud de conflictes laborals o personals que es generen per errors de comunicació, i és que, tant en l'àmbit privat com en el professional, posseir unes bones habilitats comunicatives pot ser un element de summa rellevància i un factor clau para per enfrontar diferents situacions i millorar les teves relacions interpersonals.

Si bé és cert que no tots els treballadors tenen el mateix nivell d'habilitats comunicatives, ni poden arribar a desenvolupar-les totes al cent per cent, és necessari que tant els alts càrrecs com els empleats tinguin un bon domini de la comunicació ja que d'això depèn que una empresa funcioni correctament. Això dependrà, al marge de certs talents innats, de factors com la formació o l'entrenament.

Així doncs, Vegem alguns consells útils tant per al món laboral com a social.

 

  1.  Aprèn a escoltar:

Abans de res, cal saber escoltar d'una manera activa. Això significa adoptar una postura atenta, oberta, que li doni a entendre a l'emissor que el seu missatge és, en aquest moment, el més important per al receptor. Això augmentarà la confiança i la fluïdesa de l'acció comunicativa. A més, és recomanable que el receptor emeti gestos no gaire notoris i emfatitzi amb paraules curtes per demostrar el seu interès en el que està escoltant.

 

        2. Planifica la conversció

 

Per a una eficaç comunicació, l'emissor hauria de saber les característiques del receptor: posició social, edat, professió, etc, a més del context de la conversa. En la categoria de «context» entren factors com la cultura, els antecedents, els interessos, etc. Planificar també pot ser vàlid en altres entorns de la comunicació com al moment de realitzar un discurs, enviar un e-mail o fer front a una presentació.

 

        3.  Transmetre un missatge clar, coherent i sincer

 

L'emissor ha de tenir clar el que vol dir, per què i para quin amb missatges clars i directes a través d'una argumentació eficaç. Perquè aquest missatge sigui encara més eficaç, l'emissor seleccionarà també el mitjà que millor s'ajusti a la situació, depenent de la intenció, de les característiques del receptor i del contingut d'aquest missatge.

Per aconseguir comunicar-te amb èxit en el futur, tracta d'emprar tots els dies aquestes recomanacions. Practicar-les t'ajudarà a sentir-te segur quan arribi el moment de parlar en el teu treball.