×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Tot allò que sempre fem malament quan tenim la grip

És en els mesos de més fred, concentrats entre desembre i gener, quan s'incrementa considerablement la incidència de la grip a causa del debilitament del sistema immune, encara que també és cert que, des del començament de la tardor comencen a produir-se els primers casos.

Quan això succeeix, sol resultar molt freqüent que confonguem una grip amb un catarro, principalment perquè els símptomes són molt semblants. En qualsevol cas, sempre és necessari que seguim una sèrie de consells per evitar actuar de forma equivocada quan ens contagiem.

En primer lloc, podem començar per petits detalls però molt necessaris com netejar-se les mans constantment. Aquest punt és important de remarcar. Quan ens netegem les mans, sempre utilitzarem aigua i sabó, fregant bé en cada racó, sobretot entre els dits. Quant a l'assecament, l'aconsellable seria l'ús de tovalloletes d'un sol ús per no contagiar el virus a uns altres.

En segon lloc, és que per motius d'educació i de respecte cap a les persones que tenim al nostre al voltant gairebé sempre ens tapem la boca al moment d'esternudar o tossir, no obstant això, el més adequat seria tapar-se la boca amb un mocador de paper, ja que, les mans no són el lloc més propici per abandonar els gèrmens.

Un altre dels errors més freqüents és l'automedicació. Només cal recórrer als antibiòtics quan un metge ens ho recepti. A més, aquests no poden contrarestar els efectes de la grip, ja que aquesta és causada per un determinat tipus de virus i la medicació té la funció de lluitar contra les infeccions bacterianes.

Finalment, tampoc cal passar per alt les virtuts d'una bona alimentació i hidratació per enfrontar-se a aquesta malaltia. La dieta influeix molt en la protecció de l'organisme i el consum de líquid ens ajudarà a recuperar-nos de la deshidratació que sofrim durant els processos febrils.