×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Consells per ser productiu en entorns estressants

Recents estudis han demostrat que un estrès agut però controlat millora la productivitat. Per aquest motiu, és fonamental aprendre noves tècniques que ens ajudin a ser més productius en situacions amb alts nivells de tensió. En aquest article mostrem un enfocament estratègic que et pot ajudar quan estàs operant sota un estrès extrem.

Identificar allò que pots controlar

Aquest és el primer pas que has de seguir, ja que, part de l'ansietat que es produeix durant aquestes situacions prové de sentir una pèrdua de control. Així doncs, és recomanable identificar quines són aquestes coses que pots adaptar o ajustar per recuperar, una altra vegada, part d'aquesta sensació d'ordre.

Classifica les tasques segons la seva prioritat

Tots tenim tasques que necessitem fer per complir les nostres responsabilitats, no obstant això és important tenir una llista de prioritats. Un bon mètode per saber quins són aquestes tasques és respondre a les següents preguntes on puc retallar?, on puc estalviar temps? O què puc deixar fora sense que hi hagi massa conseqüències? Després de contestar, és el moment de decidir si tens temps o energia per assumir més tasques.

Deixar de costat els perfeccionismes per agilitzar el treball

Cal aprendre a fixar un nivell de qualitat alt "suficientment bo" que permeti agilitzar el treball, complint amb les exigències marcades per l'empresa i que ens permeti estalviar temps i energia per prevenir l'esgotament. La perfecció no només no existeix sinó que pot ser que no sigui rendible en l'entorn empresarial.

Ves més a poc a poc

L'estrès extrem també pot afectar la presa de decisions. Si és necessari, per millorar la productivitat, has de marcar terminis curts amb ritmes de treball forts, així com fixar períodes  de descans i desconnexió laboral que et permetin dedicar més temps per reflexionar, i així, assegurar-te que estàs gestionant be el teu temps.

Aprendre a delegar per donar-te un descans

Acceptar l'ajuda d'altres persones per dedicar temps a un mateix. Pot ser difícil demanar o acceptar ajuda dels altres, per a les persones que estan acostumades a controlar-ho tot elles mateixa, peròcal no oblidar que també és necessari cuidar d'un mateix, i això suposa: dormir prou, fer exercici i tractar de controlar l'estrès.