×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

14 de novembre, Dia Mundial contra la diabetis

Coincidint amb el Dia Mundial contra la diabetis, l'OMS ha actualitzat al seu web les noves dades sobre aquesta afecció que mostren com la prevalença d'aquesta malaltia s'ha duplicat des de 1980, convertint-se en una" pandèmia global" que afecta ja a més de 400 milions de persones a tot el món, i al 14% dels espanyols.

L'informe també destaca que la diabetis ha augmentat amb major rapidesa als països d'ingressos mitjans i baixos, i recorda que les seves complicacions i conseqüències comporten importants pèrdues econòmiques, no solament per a les persones que pateixen la malaltia i les seves famílies, sinó que, també per a tots els sistemes de salut nacionals.

No obstant això, el més preocupant d'aquesta malaltia és que la meitat dels malalts ni tan sols saben que la sofreixen. Per això, aquest any, el Dia Mundial de la Diabetis compta amb un lema significatiu com és "Ojo con la diabetes" que pretén donar visibilitat a aquesta malaltia i posar fi a aquesta situació. La campanya fa un especial recalcament amb la diabetis mellitus tipus 2, que representa més del 90% de tots els casos.

Així doncs, per prevenir la diabetis, L'OMS recomana seguir una dieta saludable que inclogui una activitat física regular, evitant el consum de tabac i altres drogues, a més de realitzar exàmens periòdics. La dieta i l'activitat física, juntament amb la medicació també poden evitar o retardar les complicacions de la malaltia.

Si bé és cert, que no existeixen solucions senzilles, és necessària la implicació per part de tota la societat; els governs, els professionals de la salut, els malalts, la societat civil, els productors i fabricadors de productes alimentosos i els proveïdors de medicines, tots, absolutament tots ells, són necessaris per reduir la incidència d'aquesta malaltia i tractar de millorar la vida de les persones que la sofreixen.