×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Espanya és el segon país de la UE on més creix la vida laboral de les dones

Segons l'oficina europea d'estadística Eurostat, la vida laboral de l'europeu s'ha fet dos anys més longeva només en una dècada. En altres paraules, això significa que un ciutadà comunitari que ara té 15 anys estarà actiu de mitjana 35,4 anys al llarg de la seva vida, tingui o no tingui una ocupació durant aquest temps.

Si es comparen aquestes xifres per sexe, podem observar notables diferències. L'increment d'anys treballats en les dones és major, concretament una vida laboral 2,6 anys més dilatada (32,8 anys) que fa una dècada, mentre que en el cas dels homes l'increment és inferior (1,2), a pesar que la seva expansió vital de treball segueix sent superior (37,9 anys).

A Espanya, l'expansió de la vida laboral (2,1) supera l'avanç mitjà en la UE i ascendeix dues posicions respecte a la mesura presa en 2005, no obstant això, els 34,9 anys que dura la vida activa d'un espanyol que ara té 15 anys, segueix sent inferior a la dels països del nord d'Europa.

Aquest creixement de la vida activa esperada a Espanya està relacionat amb el retard de l'edat de jubilació. Les xifres de l'OCDE així ho ratifiquen. Els espanyols es jubilen amb una edat mitjana de 62,3 anys i les espanyoles als 63,2. Una xifra similar a la dels britànics (63,7 i 63,2) i més alta que la dels alemanys i els francesos (62,1 i 61,6) i (59,7 i 60).

Així doncs, si la nostra edat de jubilació és similar o fins i tot superior a la dels països del nostre entorn, per què dura menys el nostre període d'activitat que en la resta de països? La resposta es troba en la tardana incorporació dels espanyols al mercat laboral a causa de motius com l'elevada taxa de la desocupació entre els menors de 25 anys (42,6%).