×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Ser pessimista, un factor de risc de mort per cardiopatia coronària

Davant qualsevol situació a la qual ens enfrontem, les persones tenim dues maneres diferents de reaccionar. Alguns adopten una actitud optimista per intentar trobar solucions, possibilitats o avantatges, i, uns altres, en canvi, opten per ser pessimistes i desanimar-se i veure tot com un cúmul de desavantatges i perjudicis així com d'inconvenients.

No obstant això, segons un recent estudi publicat en la revista mèdica BMC Public Health, sembla que el pessimisme també podría ser un factor de risc important per a la mort per cardiopatia coronària (coneguda també com a CHD, per les seves sigles en anglès).

Fins avui, les investigacions sobre els factors de risc i tractaments de la malaltia s'han centrat en factors fisiològics, no obstant això, existeixen una gran quantitat de proves que connecten la salut mental i els trets de personalitat a la malaltia, per aquest motiu, l'objectiu de l'estudi va ser investigar la relació entre optimisme, pessimisme i mortalitat per CHD.

Els investigadors van trobar que aquells que van morir a causa d'una cardiopatia coronària van ser significativament més pessimistes que els altres. Concretament, van observar que els 121 homes i dones que van morir per aquesta malaltia durant el període de seguiment d'11 anys de l'estudi havien estat més pessimistes a l'inici que les persones que encara estaven vives durant el seguiment. L'optimisme, en canvi, no semblava tenir cap efecte en aquest risc de mortalitat per CHD.

Així doncs, com a conclusió, podem interpretar que el pessimisme sembla ser un factor de risc important per a la mort per malaltia coronària. A més, com a variable fàcilment mesurable, també podria ser una eina molt útil juntament amb els altres factors de risc coneguts per determinar el risc de mortalitat induïda per CHD.