×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

6 formes de treballar la teva fortalesa mental per fer front als problemes laborals

Ser mentalment fort és un d'aquests atributs personals del que tothom pot beneficiar-se. Tots ens trobem amb reptes i dificultats personals i laborals en la nostra vida, per això, la capacitat de romandre fort psicològicament és molt valuosa.

Però és alguna cosa mental, una força amb la qual es neix? O pot ser desenvolupada? Afortunadament, hi ha maneres de millorar la nostra fortalesa mental. A continuació, us deixem sis consells.

 

Sigues perseverant a l'hora d'aconseguir els teus objectius

 

Tenir el poder de concentrar-se en la consecució d'objectius a llarg termini és potser una de les qualitats més importants de la fortalesa mental. No has de deixar que els petits obstacles i les distraccions t'allunyin dels teus veritables objectius i et facin baixar el rendiment en el teu dia a dia.

 

Els temps difícils poden ser una oportunitat

 

De l'adversitat, sovint, es pot extreure alguna cosa positiva. La superació de les dificultats pot ser la millor manera d'aprendre i créixer personalment. Aprendre a fer front als nous reptes, tan personals com laborals, pot ser un canvi d'actitud que et permeti augmentar la teva fortalesa mental.

 

Centra't només en allò que pots controlar

 

La preocupació i la por són els principals enemics de l'estabilitat i la fortalesa mental. En moltes ocasions els problemes vénen per obsessionar-se amb coses que en realitat no es poden controlar. No obstant això, en comptes d'enfocar-nos en la frustració que generen aquestes situacions, és recomanable concentrar-se en aquelles tasques que estan al nostre abast.

 

Aprendre a recuperar-se dels cops

 

Al contrari del que se sol pensar, és més important aprendre a recuperar-se dels fracassos que puguem sofrir que evitar cometre possibles errors. És necessari tornar al punt de partida. Retornar aquest punt, ens permet observar els problemes des d'una perspectiva molt diferent que ens ajudarà a trobar possibles solucions.

 

No et preocupis massa sobre el que pensin els altres

 

Tothom hauria de ser capaç de saber acceptar una crítica constructiva i altres tipus d'informació útil, no obstant això, hi ha un límit definit en quant a l'atenció que hem de prestar a les opinions dels altres. Si mai t'escoltes a tu mateix, les altres persones poden acabar per silenciar-te i fer que enfoquis una acció personal en funció dels pensaments i opinions dels altres.

 

Lluita per aconseguir la teva estabilitat emocional.

 

Els alts i baixos emocionals són gairebé sempre un obstacle per a la nostra força mental. Estar fora de control emocionalment fa que sigui impossible poder avançar d'una manera racional i constructiva i fer front als problemes de la vida. És per això que la capacitat de mantenir el control dels nostres sentiments és un aspecte tan crucial de la disciplina mental.