×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

L'educació i l'ocupació, eines fonamentals per eradicar la violència de gènere

Per ajudar a prevenir i posar fi a la violència contra les dones i les nenes a tot el món, des de, avui, el 25 de novembre (Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona) al 10 de desembre (Dia dels Drets Humans), l'ONU ha llançat una campanya de 16 dies d'activisme contra la violència de gènere que té per objectiu sensibilitzar i mobilitzar al públic a tot el món per aconseguir un canvi.

Avui dia, aquestes accions són més que necessàries en un moment en el qual la violència contra les dones ha adquirit unes dimensions de pandèmia amb uns efectes devastadors. Les últimes dades de l'ONU mostren unes xifres esgarrifoses. Cada 10 minuts un home mata a una dona que és o va ser la seva parella en algun punt del planeta.

La violència contra les dones i les nenes, constitueix una violació greu dels drets humans, arruïna vides, causa malalties i provoca un dolor i un sofriment incalculables. A més, comporta alts costos econòmics, arribant a afectar els pressupostos nacionals i de les llars per pèrdua d'ingressos i productivitat.

Les causes d'aquesta violència es troben principalment en la discriminació de gènere, les normes socials i els estereotips de gènere que la perpetuen. Fins ara, els esforços per combatre-la s'han concentrat principalment a donar una sèrie de respostes i serveis a les supervivents.

No obstant això, la prevenció ha de començar mitjançant l'educació i el treball amb joves en les primeres etapes de la vida. Aquest aspecte és clau per lluitar contra la violència des dels seus orígens, ja que, és el moment en el qual s'aprenen les normes d'igualtat de gènere.

A més de sensibilitzar i educar, un altre eix fonamental per posar fi a la violència de gènere i millorar la situació de les dones que la sofreixen és l'ocupació. Un lloc de treball atorga a aquestes dones un major grau d'independència econòmica i els ajuda a incrementar la seva confiança i autoestima, convertint-se en un mecanisme de prevenció per evitar que la violència no es repeteixi en el futur.

Per tot això, des de Mútua Intercomarcal creiem que és fonamental conscienciar a tota la societat de la importància d'impulsar accions per a la prevenció amb la finalitat d'acabar amb qualsevol forma de violència de gènere contra les dones, i poder construir junts un futur més brillant.