×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Fumar un cigarret al dia multiplica per dotze el risc de patir càncer

A la nostra societat, existeix una creença molt estesa que si es fuma esporàdicament o en quantitats tan mínimes com un cigarret al dia o cada dos dies, el risc de càncer és inexistent. No obstant això, un recent estudi realitzat sobre una mostra de 300.000 adults amb unes edats compreses entre els 59 i els 82 anys pels investigadors de l'Institut Nacional de Càncer a Estats Units podria canviar aquesta percepció.

Aquesta descoberta mostra per primera vegada, que fins i tot, fumar un nombre reduït de cigarrets al dia pot tenir efectes negatius per a la salut. En concret, l'informe conclou que aquells que fumen menys d'un cigarret al dia tenen 12 vegades més possibilitats de morir de càncer de pulmó que els qui no fumen gens.

A més, aquest estudi també ha demostrat que les persones que han consumit de mitjana menys d'un cigarret al dia durant tota la vida van tenir un risc fins a un 64% major de morir de forma prematura. Un risc que en el cas dels que havien fumat entre un i 10 cigarrets diaris va ser fins a un 87% superior.

Les conseqüències analitzades en l'informe no es van limitar solament al càncer de pulmó, sinó que també es van estudiar altres afeccions respiratòries, com l'emfisema, i les malalties cardiovasculars.

Així doncs, els resultats d'aquesta recerca recolzen els avisos sanitaris que no existeix un nivell segur d'exposició al fum del tabac i que deixar de fumar beneficia a tots els fumadors, independentment de la quantitat de cigarrets que fumin.