×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Podria ser la llum una nova forma de combatre l'Alzheimer?

Segons una nova investigació de l'Institut Tecnològic de Massachusetts, els nivells de proteïna amiloide, una de les principals causants de la malaltia d'alzheimer, disminueixen en aplicar-se llum per resincronitzar els circuits neuronals en ratolins.

Aquest tractament té com a objectiu combatre l'alzheimer mitjançant l’activitat elèctrica del cervell. A l'estudi es va utilitzar un llum parpellejant per restaurar la sincronització elèctrica de les neurones, que semblen alterades en la malaltia, i es va demostrar que al induir ones cerebrals conegudes com a ones gamma al cervell, es suprimeix la producció de beta-amiloide i es revitalitzen les cèl·lules responsables de destruir les plaques.

No obstant això, segons assenyala el principal autor de l'estudi, Li-Huei Tsai, encara és molt d'hora per saber si aquesta tècnica podria arribar a ser útil per tractar als humans. Això sí, almenys conclou que la recerca pot ajudar a explicar quin és el paper que tenen les ones gamma cerebrals en la comprensió i el tractament de la malaltia d'Alzheimer.

Els investigadors afirmen que davant aquests resultats és necessari explorar més en aquesta direcció, ja que, tal com expliquen en un comunicat a la seva pàgina web, si els humans es comporten igual que els ratolins en resposta a aquest tractament, el potencial d’aquesta cura és enorme, perquè no és invasiva i és molt accessible.

No obstant això, és necessari recordar que fins i tot en el cas que es confirmés que la tècnica té efectes similars en humans i en ratolins, l'efectivitat del tractament no està garantida, perquè encara no s'ha demostrat que eliminar la proteïna amiloide signifiqui indiscutiblement curar la malaltia.