×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Aprendre a viure un nadal sense estrès

Per a moltes persones, el Nadal és sinònim d'ansietat i estrès. Aglomeracions, celebracions familiars, compres a última hora, sopars copiosos i un major control mental davant persones amb les quals solament et veus en aquesta època de l'any, són algunes de les principals causes dels nervis i l'ansietat que molts pateixen en aquesta època.

Precisament per aquest cúmul de circumstàncies, moltes persones no gaudeixen d'aquestes festes com haurien, allunyant-se del veritable sentit que té el Nadal. Per això, et deixem alguns consells perquè puguis evitar l'estrès i l'ansietat durant aquestes dates i, així, gaudir d'unes festes amb salut i prevenció.

En primer lloc, el primer que s'ha de tenir en compte és aprendre a prioritzar allò que és realment important. Això significa dir no a molts compromisos innecessaris. Al cap i a la fi, lluny de ser una obligació, el Nadal hauria de ser el moment de l'any ideal per compartir temps sincera i relaxadament amb familiars i amics.

D'altra banda, és fonamental apostar per la moderació i l'equilibri. Aquest punt implica evitar tots els excessos típics del Nadal, un dels majors inconvenients d'aquestes festes. Així doncs, s'ha de vigilar amb els el abús de menjar i alcohol que ens provoquen un augment de pes, a més de molèsties digestives.

Finalment, una bona recomanació per evitar els nervis propis d'aquestes dates és tractar d'evitar conflictes innecessaris, allunyant-se d'aquells temes que en les reunions familiars puguin generar discussió o puguin ser comprometedors.

Així que ja ho saps, aquest any afronta els dies més importants del Nadal amb tranquil·litat, alegria i entusiasme, però per sobre de tot, passa-t'ho bé i gaudeix el màxim d'aquestes dates amb els qui més estimes.