×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

6 claus per atreure i retenir el talent

En un context en el que la majoria d'empreses pateixen una taxa de rotació laboral molt elevada, saber reconèixer aquells empleats que destaquen en el seu treball és fonamental. Per això, les companyies estan dedicant una gran quantitat de temps i recursos en la captació, identificació i retenció del talent.

Afortunadament, existeixen alguns trets que poden ajudar a les empreses a detectar quins són aquells empleats, en els quals poder invertir en el seu talent, i fer créixer la companyia en el futur gràcies als seus atributs guanyadors. Aquests són els passos que s'han de seguir per captar i retenir als millors treballadors.

Fer un bon ús de la comunicació laboral

 

A través d'una comunicació laboral que permeti transmetre els objectius que planteja l'empresa, al mateix temps que s'escolten les idees dels treballadors, possibilitarà la identificació d'aquells empleats que tendeixen a captar millor les tasques, perquè escolten per entendre, en lloc de pretendre escoltar, mentre pensen en el que diran a continuació.

Empatitzar amb els quals t'envolten

 

Igual que saber escoltar, l'empatia és un altre dels trets més importants. Retenir als empleats més empàtics és un factor clau no solament per aconseguir millors resultats productius, sinó també, per millorar l'ambient en l'oficina. Aquestes persones solen ser grans oients capaços de connectar a la perfecció amb els seus companys de treball, a més dels clients.

Buscar la passió

 

Un altre dels principals elements per distingir a un bon empleat és la passió. Ser apassionat és sinònim d'implicar-se al màxim en allò que es creu. Així doncs, amb l'objectiu de millorar el nivell de competitivitat de l'empresa, cal aprendre a veure quines persones es mostren especialment interessades per segons quins temes per tractar de posar-les a treballar en projectes que estiguin relacionats.

Promoure l'autogestió

 

Delegar certes responsabilitats permet, d'una banda, fer que els empleats aprenguin més i, per un altre, ajuda a detectar quins treballadors són més eficients en la resolució de problemes i més capaços d'aprofitar les oportunitats que se'ls presenten sense esperar al fet que els arribin les instruccions per fer-ho.

 

Reptar per explotar les seves habilitats

 

Crear reptes als empleats també ajuda a identificar el talent dins de l'empresa. Aquestes accions permetran als treballadors conèixer, descobrir i desenvolupar els seus talents. A més, d'ajudar també a conèixer qui s'adopta millor al rol de líder i quin és el treballador que és capaç d'assumir millor la tensió i l'estrès en els treballs a contrarellotge.

Reconèixer la puntualitat

 

La puntualitat és una disciplina fonamental que tot treballador ha de auto imposar-se, en primer lloc, amb l'objectiu d'aconseguir la màxima qualitat en el treball que està realitzant i, d'altra banda, per respecte al temps dels altres. Per això, arribar tard a una reunió o lliurar un projecte a última hora són senyals a tenir en compte per evitar futurs problemes a l'empresa.