×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

L'embaràs implica canvis en el cervell de les mares

Segons conclou una recent investigació de la Universitat Autònoma de Barcelona, l'embaràs modifica el cervell de la mare d'una manera que la prepara per ser més receptiva a les necessitats del bebè.

Aquesta recerca és fruit de l'observació del cervell de 25 dones al llarg del seu primer embaràs mitjançant una tècnica de ressonància magnètica. De la mateixa manera, també s'ha analitzat si es produïen canvis en el cervell de 19 de les seves parelles (tots ells homes) i s'han estudiat els cervells d'altres 20 dones que mai havien estat embarassades.

Els resultats obtinguts mitjançant la ressonància magnètica mostren com el còrtex es reorganitza en regions del cervell involucrades en habilitats socials i es redueix la substància grisa en regions específiques del còrtex prefrontal i temporal, així com en la línia mitjana cortical anterior i posterior, demostrant, d'aquesta manera, que l'embaràs implica canvis en la morfologia del cervell de la dona.

Segons els investigadors, aquesta afectació sobre les connexions neuronals de la mare (que es poden arribar a mantenir fins dos anys després del part) optimitzaria determinades funcions relacionades amb l'empatia, com interpretar els estats mentals del fill o anticipar possibles amenaces de l'entorn.

No obstant això, aquesta disminució de la substància grisa no s'observa en cap de les dones que no han estat embarassades, ni tampoc s'observa en els futurs pares, així doncs, segons sembla, és només cosa de les mares. Aquest fet demostraria que aquests canvis no estan relacionats amb l'expectativa de tenir fills sinó amb canvis fisiològics en el cos de la mare.