×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

5 consells per millorar la teva ocupabilitat

La ocupabilitat és la capacitat d'una persona per accedir a un lloc de treball, mantenir-se en ell i reorientar-se professionalment en un altre en el cas de pèrdua del primer. Malgrat tot, aconseguir que una persona tingui un alt índex d’ocupabilitat no sempre és una tasca senzilla.

Així doncs, en un entorn en el qual una titulació o qualificació no asseguren per si mateixes l'èxit professional, és imprescindible disposar d'una sèrie de requisits en termes de coneixements i competències per poder optar a una feina i poder diferenciar-se de la resta de candidats amb els quals es competeix per a un lloc de treball.

Per això, en aquest article et donem alguns consells que et permetran gestionar la teva ocupabilitat i crear-te una marca personal que resulti atractiva per als empresaris i, d'aquesta manera, poder demostrar que ets una persona adaptable als constants canvis que es produeixen al mercat laboral i a les demandes dels qui busquen talent.

Saber reinventar-te professionalment

 

En primer lloc, no desestimis la reinvenció professional. Ser capaç de donar un gir radical al teu treball i iniciar una nova trajectòria professional, demostra que ets un treballador flexible que sap treballar en un entorn canviant i que pot respondre a les exigències del mercat laboral actual.

Construeix una bona xarxa de networking

 

Al nostre país, els contactes representen la meitat de les estratègies eficaces per trobar un treball. Per a això, és necessari construir una xarxa de contactes en l'àmbit professional que et permeti accedir a les ofertes de treball i aconseguir generar noves oportunitats d'ocupació. A més, el networking també et pot servir per gestionar la teva carrera professional en el futur.

Aprofita les noves oportunitats que t'ofereix la tecnologia

 

La tecnologia aporta major flexibilitat al mercat laboral i permet localitzar el treball on sigui necessari i trobar el talent allí on estigui. Per aquest motiu, per ser capaç de gestionar aquestes demandes, és més important que mai estar disponible les 24 hores del dia i no subestimar algunes noves fórmules laborals com el teletreball o el treball per projectes.

Cuida els teus perfils socials

 

A l'hora de crear la teva marca personal, no solament importa el que diu el teu currículum, també és determinant el que diuen de tu els qui et coneixen. Per això, has de cuidar les teves interaccions i perfils a les xarxes socials per projectar una imatge que estigui d'acord amb la teva reputació professional i que transmeti que qui ets i que fas realment.

Activa el teu pla de màrqueting

 

Finalment, per diferenciar-te de la resta i aportar valor al teu treball, has d'actuar amb coherència i dissenyar la teva carrera professional pensant en qui està disposat a invertir en el teu talent.

Per a això, a més d'analitzar qui serà el que apostarà pel teu talent, cal ser capaç de conèixer quin és el valor del producte que pots oferir-li i què és el que has fet basant-te en resultats, només en funció d'això, podràs analitzar quin és el sector que més et convé i on pots desenvolupar la teva carrera.