×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Els principals desafiaments de les empreses en les seves polítiques retributives per 2017

De cara als desafiaments que es plantegen a les empreses en les seves polítiques retributives per a l'any 2017, la Universitat a Distància de Madrid (UDIMA) juntament amb el Centre d'Estudis Financers han plantejat una sèrie de recomanacions amb l'objectiu d'orientar i guiar les pràctiques retributives dels departaments de Recursos Humans de les companyies.

1. Apostar per un enfocament de compensació total

 

Les empreses han d'allunyar-se del model clàssic de la retribució fixa, i oferir als empleats altres elements retributius com a plans de jubilació, assegurances de vida, a més d'altres intangibles com la flexibilitat horària, formació complementària i mesura que ajudin a la conciliació.

2. Avançar cap a la personalització de la retribució

 

Cada vegada són més els empleats que demanden plans de retribució flexibles i que estiguin concordes en relació al seu nivell d'aportació i/o contribució en l'empresa. Per això, és fonamental superar el model de "retribució de masses" i apostar per un model de "a mida" de la compensació.

3. Entendre el model de compensació com una inversió i no un cost fix

 

És a dir, pagar per aquells objectius que s'aconsegueixen. Algunes formes d'aconseguir implantar aquest mètode en l'empresa podrien ser mitjançant accions com a gratificacions extraordinàries vinculades al compliment d'objectius, bons addicionals per participació en projectes, entre altres.

4. Aconseguir una equitat salarial entre home i dones

 

Aquest és, sens dubte, un dels grans reptes al fet que s'enfronten les empreses en els pròxims anys. Per a això, s'han d'introduir nous sistemes de compensació que corregeixin l'actual bretxa salarial i garanteixin l'equitat entre homes i dones en el treball. Malgrat tot, per sort, la conscienciació sobre aquest tema en les companyies és major.

5. Generar compromís mitjançant els sistemes de compensació

 

Les companyies han de fer tot el possible, no solament per posicionar-se en un nivell de retribució competitiu sinó, per ser el millor lloc on treballar. Per aconseguir aquest objectiu, la clau és dissenyar sistemes que generin compromís i ganes de romandre en aquesta empresa per part dels treballadors.