×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

El bon ambient laboral, clau per a l'èxit d'una empresa

Un ambient laboral sa influeix en el bon rendiment dels treballadors. Per això, són moltes les empreses que s'han traçat com a objectiu conciliar els seus interessos amb els de els seus treballadors, ja que aquests passen gran part del seu temps en l'entorn laboral, per així desenvolupar un major sentit de pertinença, compromís i motivació que els porti a oferir un millor servei  a la companyia, a més de millorar la seva qualitat de vida.

El benestar físic i mental dels treballadors, per tant, és indispensable per a un òptim rendiment  i és per això que tot lloc de treball  ha de cuidar i vetllar per la salut, tranquil·litat, comoditat i desenvolupament dels seus empleats.

Per contra, un mal ambient laboral genera un ambient tòxic que dóna lloc a conflictes i la desmotivació dels empleats,  arribant a produir fins i tot problemes en el correcte funcionament de l'empresa.

Per això, és fonamental que la direcció o els responsables de recursos humans hagin de saber identificar a temps aquelles situacions abans que es desencadenin greus conflictes.

Alguns dels senyals més comuns que l'ambient de treball necessita millorar són els següents. Quan es produeixen conflictes d'interessos o si no existeix la suficient comunicació a l'empresa, o fins i tot, en les situacions que es produeixen xocs entre els empleats per no seguir unes mateixes creences o estils de vida, és a dir, quan no existeix un clima de tolerància en l'oficina.

No obstant això, per sort, existeixen diverses estratègies per aconseguir enfortir les relacions i que les parts implicades en el conflicte puguin arribar a un acord. Per a això, és clau emprar una escolta activa i assegurar-se que ambdues parts tenen  l'oportunitat de donar la seva opinió sobre el tema que els preocupa, a més de gestionar els conflictes de forma col·laborativa, definir unes regles de comportament en el treball i aprendre a controlar les emocions i fer un esforç per ser més tolerant.