×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Com pot ajudar l'esport en els entorns empresarials?

L'esport no només té relació amb el treball des d'un punt de vista saludable, sinó que també influeix en la millora del clima laboral. Perseverança, esperitde treball en equip i millora de la competitivitat són alguns dels valors que pot potenciar l'esport en qualsevol entorn de treball.

El món dels esports està ple de lliçons que poden ajudar als empresaris a construir un negoci més fort, per això, introduir els valors d'aquest món a l'hora d'entrenar a les plantilles de treball pot ajudar a tenir un equip preparat per afrontar tots els objectius i metes establerts per la companyia amb èxit.

A continuació, indiquem de forma molt breu alguns dels beneficis que poden suposar la integració dels hàbits i els valors del món de l'esport en les empreses.

Millora la qualitat de vida dels treballadors

El sedentarisme al món laboral juntament amb la falta d'exercici físic en l'entorn personal ha afavorit l'increment de problemes de salut tals com a osteoporosi o diabetis, entre altres. Per aquest motiu, tenint en compte que una de les tantes preocupacions d'una empresa és la salut dels seus treballadors, la implementació de programes que promoguin l'exercici físic i un estil de vida saludable en les empreses és fonamental per millorar la qualitat de vida dels treballadors.

A més, al portar una vida més saludable, les companyies també aconsegueixen reduir l'absentisme laboral.

Afavoreix la competència amb els companys de treball

De la mateixa manera que al món de l'esport, en els entorns laborals la competència i l'auto exigència també són necessàries per aconseguir els millors resultats. Per això, és necessari realitzar una inversió en treballs i accions que permetin identificar qui és l'empleat més ràpid, el més capaç o el que millor gestiona els riscos i les crisis. Això sí, és important que a cap moment aquestes pràctiques estiguin basades en favoritismes.

Fomenta l'esperit de treball en equip

Els treballadors estan més compromesos quan formen part d'un equip, ja sigui en l'àmbit esportiu com el laboral. Per aquest motiu, aquesta forma de treballar, tan comuna en l'esport, fa que tots els participants siguin responsables de les metes de l'empresa, facilitant, d'aquesta manera, el compliment dels objectius, a més d'ajudar a retenir el talent i fomentar un clima laboral envejable.