×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Dormir per prevenir l'estrès posttraumàtic

Dormir ens ajuda a processar millor les males experiències, segons afirmen investigadors de l'Hospital Universitari i la Universitat Psiquiàtrica de Zurich, a Suïssa, els quals han comprovat que dormir les primeres 24 hores després d'una experiència traumàtica ajuda a digerir els records més angoixants. Aquest descobriment ha estat publicat a la revista “Sleep”. L’article explica que dormir podria utilitzar-se com a mètode per prevenir l'estrès posttraumàtic que poden ocasionar aquest tipus d'experiències molestes i desagradables.

Per arribar a aquestes conclusions, els experts van realitzar proves entre una mostra de població que van dividir de manera aleatòria en dos grups. A tots dos grups se'ls va mostrar el mateix vídeo, amb contingut traumàtic, i es va comprovar que posteriorment, sofrien els símptomes de l'estrès posttraumàtic a l'hora d'evocar records del contingut visionat.

La troballa va arribar quan, tal com explica la investigadora Birgit Kleim, a un dels grups se'ls va controlar el nivell de profunditat del somni, en dormir després de la projecció del vídeo, mentre que a l'altre grup se’l va mantenir despert. Les persones del grup que havia dormit, mostraven records recurrents cada vegada menys angoixants. Un resultat que no es va observar en les persones de l’altre grup.

Això porta als investigadors a pensar que el somni pot tenir un efecte protector en les seqüeles d'experiències traumàtiques, podent ajudar a evitar la memòria emotiva de situacions angoixants, com per exemple la por. Kleim assegura que es pot tractar d'una gran alternativa no invasiva per eliminar aquests records que provoquen l'estrès posttraumàtic.