×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

L'any 2016 acaba amb la major baixada d'atur de la història, i augmenta la contractació indefinida

El passat mes de desembre va finalitzar amb dades positives respecte a les taxes d'atur a diferents sectors laborals, amb una notable disminució d'atur respecte a les dades registrades durant 2016.

Segons el Butlletí de Dades d'Atur registrat al desembre de 2016 pel SEPE, el número de persones en atur ha baixat en 86.849 persones de novembre a desembre. També es registra un major descens de persones aturades en un any natural de tota la sèrie històrica: concretament, l'atur s'ha reduït en 390.534 persones respecte al mes de desembre de l'any anterior.

L'atur entre els joves, un dels més afectats, ha vist també reduïda la seva taxa d'atur interanual, passant a un 13,9% i situant-se per sobre de la mitja general del 9,54%.

En quant a sectors econòmics, bones notícies per al Sector Serveis i per Agricultura i Pesca, registrant una reducció de la taxa d'atur del -2,57% per al Sector Serveis, i del -7,67% en Agricultura i Pesca. El col·lectiu format per persones aturades Sense Feina Anterior es redueix també en un 5,43%. 

En canvi, el Sector Construcció i el Sector Indústria, incrementen la seva taxa de treballadors aturats en un 2,28% i en un 0,81% respectivament.

 

Quines Comunitats Autònomes augmenten i/o disminueixen la seva taxa d'atur?

Geogràficament, l'atur baixa a 13 Comunitats Autònomes, especialment Andalusia, Madrid i Catalunya; i puja a les 4 restants, principalment a Galicia i a Navarra.

El mes de desembre també ens deixa dades positives respecte a la contractació indefinida, registrant-se un increment del 13,38% de contractes indefinits respecte al mateix mes de l'any anterior, i un increment total del 13,52% durant tot l'any 2016, respecte l'any anterior.