×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

La Ministra de Treball i Seguretat Social anuncia l'ampliació de sis mesos més del pla PREPARA

La Ministra de Treball i Seguretat Social, Fátima Báñez, anuncia l'ampliació de sis mesos més, fins agost de 2017, del pla PREPARA.

El pla PREPARA, posat en marxa al desembre de 2011, està dirigit a persones que esgoten la prestació per desocupació de nivell contributiu o algún dels subsidis, amb l'objectiu de millorar l'ocupabilitat dels parats de llarga duració o amb responsabilitats familiars.

El Programa contempla una ajuda econòmica de 400 euros mensuals, que es va elevar a 450 euros a l'agost de 2012 per a aquelles persones beneficiàries amb responsabilitats familiars.

Les persones beneficiàries del pla PREPARA, tenen dret a realitzar un itinerari individualitzat i personalitzat d'inserció que contempli el diagnòstic sobre la seva ocupabilitat, així com a participar en les mesures de treball encaminades a la requalificació i/o reinserció professional, especialment dirigides a l'obtenció de les competències professionals més necessàries per a la seva inserció laboral.

En els últims sis anys, més de 693.000 persones s'han beneficiat del Programa de requalificació professional per a les persones en atur que esgoten la seva protecció per desocupació.

Fátima Báñez, la Ministra de Treball i Seguretat Social ha comunicat a l'anunci de l'ampliació del pla PREPARA: "Un mecanisme, ha afegit, que hem enfortit a la passada legislatura i que ha permès que més de 600.000 parats de llarga duració tinguin una oportunitat per a tornat a la feina".