×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Més de 8.000 famílies s'han beneficiat de les ajudes per a la cura de menors afectats per enfermetat greu

Fa ja sis anys, al gener de 2011, va entrar en vigor la 'Prestació per a la cura de menors afectats per càncer o malaltia greu', una prestació de la Seguretat Social per a la cura extraordinària d'un menor afectat de malaltia greu.

La mesura, sorgeix de l'èxit d'una iniciativa social de col·laboració entre entitats públiques i privades, i va ser liderada per la "Fundación máshumano". Aquesta iniciativa va donar resposta a una necessitat social no coberta fins al moment, ja que aquest tipus de situacions es tramitaven fins al moment com a baixes per depresió, excedències o reduccions de jornada que suposaven una disminució dels ingressos de les famílies. 

Des del seu inici, el Ministeri de Treball i Seguretat Social ha destinat quasi 150 milions d'euros per a compensar la pèrdua d'ingressos que sofreixen els pares, com a conseqüència del menor salari que percebeixen degut a la reducció de la jornada laboral o la baixa laboral, necessària per a l'atenció i cura del menor malalt.

El nombre de famílies beneficiades per aquesta prestació ha anat en augment en aquests sis anys, passant de 687 famílies que van obtenir la prestació al 2011, a 2.150 famílies beneficiàries en el passat 2016. En aquests sis anys, més de 8.000 pares i mares s'han beneficiat de les ajudes que els han permès conciliar família i treball durant el dur procès de malatia dels seus fills.