×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Comença a provar-se a Espanya la primera inmunoteràpia contra el càncer

La primera inmunoteràpia contra el càncer, desenvolupada íntegrament a Espanya per la 'start-up' espanyola Biocontech, ha començat a provar-se a l'Hospital General Universitari Gregorio Marañón de Madrid i a la Clínica Universidad de Navarra.

S'ha iniciat l'assaig clínic en fase I amb cinc pacients, i s'espera que en pocs mesos es puguin comunicar els primers resultats de l'estudi. Tot i així, els investigadors pronostiquen un període de 3 o 4 anys per demostrar la seva eficàcia completa.

Marisol Quintero, directora general de Biocontech, ha declarat que "El camí per a desenvolupar aquesta teràpia ha sigut complicat perquè és un medicament complex. No obstant, no s'hagués aconseguit sense l'ajuda d'inversors privats que, a més de voler apostar per una tecnologia íntegrament espanyola, van veure que podia contribuir a millorar les alternatives terapèutiques de molts pacients".

El fàrmac BO-112, que s'administra directament amb una injecció al tumor, ha aconseguit una resposta anti-tumoral directa en animals. Està enfocat al tractament de tumors sòlids de mal pronòstic que puguin palpar-se o dels que es pugui obtenir una biòpsia.