×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Augmenta el nombre de pacients que participen en la presa de decisions respecte a la seva salud

Així ho posen de manifest els resultats del Baròmetre Sanitari 2016, realitzat pel Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat en col·laboració amb el CIS (Centre d'Investigacions Sociològiques).

Al 2013 el percentatge de pacients que va participar en les decisions sobre el seu probema de salut i tractament tant com desitjava, va ser del 61,2%; mentre que en aquest últim estudi realitzat, aquest percentatge va augmentar fins a un 78% de satisfacció en la participació respecte al seu problema de salut i tractament.

L'enquesta s'ha realitzat a quasi 7.800 persones, majors d'edat, i usuaris dels diferents serveis sanitaris del Sistema Nacional de Salut.

A part de l'augment en la participació del pacient sobre els seus problemes de salut, altres dades rellevants es desprenen de l'estudi recentment publicat:

  • En un 86% dels casos, la valoració de l'atenció rebuda als centres d'atenció primària va ser positiva.
  • A les consultes d'especialistes, el 79,5% dels pacients enquestats manifesta que l'atenció rebuda va ser bona o molt bona.
  • Respecte a l'atenció sanitària a hospitals, el 86,5% dels enquestats avalúa positivament l'atenció sanitària rebuda.

 

Alguns dels aspectes susceptibles de millora als diferents serveis assistencials són:

  • La obtenció de la cita el mateix dia que es sol·licita a l'Atenció Primària.
  • Temps de permanència a la sala d'espera per a consultes amb l'especialista.