×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Desenvolupen un nou sistema que detecta símptomes de fatiga en conductors i ajuda a prevenir accidents de trànsit

Desenvolupat per investigadors de la Universitat Politècnica de València i la Universitat de Granada, el sistema detecta símptomes de fatiga i situacions de distracció dels conductors. Constitueix un avanç molt important en matèria de seguretat viària, ja que reduiria el risc de sinistralitat per causes de fatiga i distracció.

El sistema està format per una placa electrònica i dos sensors de presió ubicats al volant, dos sensors que medeixen la temperatura del conductor, un sensor de llum al reposacaps que alerta de possibles cops de cap del conductor, i un dispositiu que emet brunzits i genera una alarma acústica en cas de detectar un estat de fatiga o distracció del conductor. A més, el sistema es completa amb un sensor de xoc que detecta col·lisions o una frenada repentina.

Els factos de risc que augmenten la probabilitat de sofrir un accident de trànsit, i en concret la fatiga del conductor, presenta diferents símptomes entre els quals es troben:

  • Visió borrosa i augment de la freqüència de parpadeig
  • Molèsties musculars i increment del nombre de moviments del conductor al seient
  • Passivitat, nerviosisme i agressivitat
  • Disminució de la sensibilitat auditiva
  • Reaccions brusques davant sons repentins

 

Si el nostre vehicle o un sistema complementari com aquest aconsegueixen alertar al conductor del seu estat quan es presenten els primers símptomes, s'aconseguiria reduïr la sinistralitat vial per cuases de fatiga i distracció.

En el futur, es planteja incloure un receptor GPS i tecnologia inalàmbrica per a que el sistema sigui capaç de generar una trucada d'emergència en cas d'accident, mitjançant l'Smartphone del conductor.