×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Consells per gaudir d'una dieta saludable

Espanya, després de Japó, és el lloc del món on més anys es viuen. En concret, unes 10.000 persones al nostre país tenen més de 100 anys.

Un aspecte que intervé en la longevitat de les persones, i especialment i de manera general a la nostra salut i qualitat de vida, és l'alimentació. Una alimentació correcta, composada per tots els nutrients que el nostre cos necessita, redueix el risc de sofrir enfermetats com la diabetis, la hipertensió, els infarts o accidents cardiovasculars, i la obesitat.

Menjar adequadament no només redueix la possiblitat de sofrir certes enfermetats, també millora la nostra agilitat i dinamisme, i incrementa la longevitat.

La dieta mediterrània és rica en fruites i verdures fresques, peix, carn, oli d'oliva, i sobretot aigua, molta aigua.

Si vols millorar la teva qualitat de vida i tenir una alimentació saludable, incorpora al teu dia a dia les racions d'aliments que composen la dieta mediterrània:

  • 5 racions de fruites i verdures al dia.
  • 5 racions diàries de grans integrals com el pà, la pasta, l'arròs o els cereals.
  • 2 racions diàries de carn, peix, ous, o fruits secs.
  • Amb moderació, grasses saludables com l'oli d'oliva.
  • 8 gots d'aigua al dia.

 

Si, a més, practiques exercici físic amb regularitat, el teu estat físic millorarà i aviat començaràs a notar els beneficis de tenir una alimentació saludable.

Si vols saber més sobre la dieta mediterrània i l'alimentació saludable, mira el nostre consell de salut 'La Dieta Mediterrània - CUIDA'T! Consells per gaudir d'una vida saludable'.