×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

L'Eurocàmera proposa reduir el preu dels medicaments

El ple del Parlament Europeu va aprovar el passat dijous 2 de Març una resolució no legislativa en la que es proposen mesures per reduir els preus dels medicaments, així com millores en la traçabilitat de la despesa en I+D, el finançament públic i la inversió en mercadotècnia.

La proposta, aprovada amb 586 vots a favor, 30 en contra i 52 abstencions, denota el consens i la pràctica unanimitat entre els grups polítics de l'Eurocàmera respecte a les mesures proposades.

Els eurodiputats assenyalen en el comunicat que "El preu dels nous medicaments ha augmentat en les últimes dècades a la Unió Europea, fins a situar-se fora de l'abast de molts ciutadans i amenaçar la viabilitat dels sistemes nacionals de seguretat social".

En aquest sentit, l'Eurocàmera defen que "l'increment de la despesa farmacèutica i la clara asimetria entre les companyies farmacèutiques i les autoritats nacionals en capacitat negociadora i informació sobre preus, fa necessària més cooperació entre els països i les mesures polítiques adicionals tant a nivell comunitari com nacional". Aixímateix, el document sol·licita una nova directiva sobre transparència per assegurar uns controls eficaços en el procès de fixació de preus i reemborsament dels medicaments als països.