×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Els metges defenen el dret a la sedació pal·lativa

L'Organització Mèdica Colegial (OMC) i la Societat Espanyola de Cures Pal·liatives (SECPAL), han reclamat una Llei que reguli l'atenció sanitària al final de la vida. Proposen que inclogui el dret a la sedació, sempre que estigui correctament indicada i sense opció a la objecció de consciència del metge.

A Espanya hi ha 225.000 pacients i famílies que necessiten atenció pal·liativa, i només 50.000 d'aquests estan "morint amb sofriment evitable".

Davant l'actual desigualtat existent en la prestació de cures pal·liatives, les dues entitats van presentar les seves propostes per a una norma que, al seu parer, "no admet més demores".

Reclamen la capacitació dels professionals per a la pràctica de la sedació pal·liativa, que resulta "imprescindible per a garantir aquest dret dels pacients", i proposen l'ensenyament obligatori de cures pal·liatives en totes les titulacions sanitàries. Consideren també "imprescindible" l'acreditació per a la prestació de cures pal·liatives en aquells pacients complexes que ho precisin.

Aixímateix, manifesten problemes a l'accès de cures pal·liatives pediàtriques, manca d'acreditació professional específica i una "deficient" formació universitària als futurs professionals en aquesta matèria.

OMC i SECPAL, aconsellen als grups parlamentaris fer efectiva la tramitació urgent de la dependència i la concessió de les ajudes socials pertinents, facilitar l'obtenció de permisos laborals per facilitar la cura del pacient en situació de final de la vida, i afegir el concepte de planificació anticipada de cures.