×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Espanya realitza quasi 140 trasplantaments infantils a l'any, el 5% dels que es realitzen al món

Cada any es realitzen al món al voltant de 3.000 trasplantaments d'òrgans a menors de 16 anys, el 5% dels quals es realitzen a Espanya, el que representa entre 120 i 140 trasplantaments infantils a l'any, segons dades de l'ONT (Organització Nacional de Trasplantaments).

Rafael Matesanz, director de l'Organització Nacional de Trasplantaments (ONT), afirma que el que caracteritza aquest tipus de trasplantaments és l'escassetat de donants, uns 20 o 30 a l'any, però gràcies a alternatives com el trasplantament en viu en el cas del ronyó o del fetge, s'ha aconseguit que pràcticament no hi hagi nens que moren esperant un trasplantament hepàtic.

Un de cada tres trasplataments té lloc a l'Hospital de La Paz, el qual lidera y coordina la recent creació de la primera xarxa europea destinada a aquests trasplantaments: 'TransplantChild', integrada per 18 centres d'11 països: Alemanya, Bèlgica, França, Gran Bretanya, Holanda, Italia, Lituània, Polònia, Portugal i Suècia.

Paloma Jara, la coordinadora d'aquesta iniciativa, assenyala que un dels objectius d'aquesta nova xarxa europea serà "compartir coneixement i experiències"; "es tracta d'una transferència de coneixement i experiència, de compartir projectes d'investigació", amb l'objectiu de que "el nen tingui qualitat de vida millor i hi hagi major supervivència i estigui socialment més protegit".