×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

El SII, el nou sistema de gestió de l'IVA

L'Agència Tributària implanta un nou sistema de gestió de l'IVA basat en el Suministrament Inmediat d'Informació (SII). El SII entrarà en vigor el dia 1 de juliol i obliga a 62.000 empreses espanyoles, les quals hauran de remetre les seves factures a Hisenda en temps real.

La situació tecnològica i l'entorn digital actual, permeten la implementació d'un nou sistema de Suministrament Inmediat d'Informació (SII) de l'IVA, millorant d'aquesta forma el control tributari i l'assistència al contribuent en el compliment de les seves obligacions.

 

Quines són les característiques principals del nou sistema de gestió de l'IVA?

  • Els contribuents obligats (i aquells que voluntàriament decideixin fer-ho) hauran d'enviar el detall dels registres de facturació en un termini de 4 dies a través de la Seu electrònica de l'Agència Tributària. (Durant el primer semestre, aquest termini d'enviament d'informació s'amplia extraordinàriament a 8 dies).
  • Es suprimeix l'obligació de presentar els models 347, 340 i 390.
  • Els contribuents inclosos en el nou sistema tindran una ampliació de 10 dies en els terminis de presentació i ingrès de les seves autoliquidacions periòdiques de l'IVA.
  • Es redueixen els terminis de realització de les devolucions, al disposar l'Agència Tributària de la informació quasi en temps real, així com un major detall de les operacions.

 

Quins col·lectius estan inclosos obligatòriament en el nou sistema de gestió de l'IVA?

Tots aquells subjectes passius la obligació dels quals d'autoliquidar l'Import sobre el Valor Afegit sigui mensual;  és a dir:

  • Grans empreses (facturació superior a 6 milions d'€)
  • Grups d'IVA
  • Inscrits al REDEME (Registre de Devolució Mensual de l'IVA)

Així mateix, qualsevol altre subjecte passiu que així ho vulgui, pot optar també per la seva aplicació.

Tal i com indica l'Agència Tributària, el "Suministrament Inmediat d'Informació" (SII) suposa una millora substancial en la relació de comunicació entre l'Administració i el contribuent, donat que permetrà tenir una relació bidireccional, automatitzada i instantània.