×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

El valor real del Big Data per a millorar la salut de les persones

Experts internacionals debaten al Ministeri de Sanitat sobre el valor real del Big Data per a millorar la salut de les persones.

El Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, l'Organització de Nacions Unides per a l'Educació, la Ciència i la Cultura (UNESCO), i la Universitat Pontifícia de Comillas de Madrid, van organitzar el dia 21 de març una jornada al Ministeri per a explorar tant les oportunitats com els riscos del Big Data al sector sanitari.

Segons s'indica a la nota de premsa emesa per a l'ocasió, l'objectiu de la jornada en la que han participat experts de tot el món i han assistit més de 350 persones, era fer una reflexió conjunta sobre quin és el valor real del Big Data i de si estem davant una nova oportunitat de cara a millorar la salut de les persones.

Un punt important també va ser la valoració dels nous riscos ètic-legals derivats de l'explotació del Big Data en l'àmbit de la salut, sobre tot des de la perspectiva dels drets a la intimitat i protecció de dades dels ciutadans i dels seus interessos.

Gràcies a la generalització de l'ús de les tecnologies de la informació i la irrupció de noves eines digitals, es possibilita tant el registre com l'emmagatzematge i anàlisi de grans quantitats de dades en l'àmbit de la salut.

El processament d'aquestes dades i el seu tractament per a l'extracció d'informació, és una prioritat en els sistemes sanitaris dels països desenvolupats, donat que permetrà millorar les estratègies de promoció de la salut, prevenció de la malaltia i assistència sanitària.