×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Renta 2016 serà la primera campanya sense el programa PADRE

El 5 d'abril comença la campanya de Renta 2016, i aquesta serà la primera sense el programa PADRE, des de la seva creació al 1988. El programa d'assitència desapareix per complert i es substitueix per Renta Web com a únic servei de confecció i presentació de la declaració de la Renta, per a tot tipus de rentes, incloses les d'activitats econòmiques.

Renta WEB pot utilitzar-se amb qualsevol tipus de dispositiu (com tabletes o mòbils) i des de qualsevol lloc amb connexió a Internet, el que permet iniciar la delcaració en un dispositiu i finalitzar-la en un altre diferent, ja que la informació s'emmagatzema al servidor de l'Agència Tributària.

Tal i com indica l'Agència Tributària al seu portal, amb motiu de la generalització del "Servei tramitació esborrany / declaració (Renta WEB)", s'ha avançat la publicació a Internet del Portal de campanya Renta 2016 amb tots els continguts informatius disponibles, així com el servei d'obtenció del número de referència.

El plaç de presentació és des del dimecres 5 d'abril, fins al dilluns 30 de juny (o fins al 26 de juny si es fa per domiciliació bancària).

Respecte a les novetats, guanyen protagonisme les clàusules sòl hipotecàries, després de que l'Agència Tributària aclarés la forma en la que s'han de consignar a la declaració de la renta. També s'han unificat els criteris sobre la prestació de maternitat de la Seguretat Social, que tributa igual que la prestació per desocupació.