×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Recomanacions per evitar i controlar l'al·lèrgia primaveral

Amb l'arribada de la primavera arrenca també la temporada d'al·lèrgies. L'al·lèrgia és una reacció de caràcter respiratori, nerviós o eruptiu, del nostre sistema inmunològic a certes substàncies que percep com a agents nocius.

En els darrers anys s'està experimentant un augment considerable en el nombre de persones que pateixen malalties al·lèrgiques, ja siguin respiratòries o alimentàries.

Segons l'OMS (Organització Mundial de la Salut), les malalties al·lèrgiques estan entre les sis patologies més freqüents. Cada cop es diagnostiquen més casos d'al·lèrgia en els països desenvolupats, que afecten a totes les edats.

L'al·lèrgia primaveral acostuma a estar associada a l'al·lèrgia al pol·len, i en moltes ocasions també als àcars. Amb l'arribada de la primavera les plantes desenvolupen la pol·linització, que fa augmentar els símptomes de l'al·lèrgia primaveral: esternuts, conjuntivitis, dificultats respiratòries, etc.

 

Què podem fer per controlar l'al·lèrgia primaveral i minimitzar els símptomes?

  • Evita parcs i jardins i zones amb plantes, arbres i/o vegetació.
  • A la sortida i posta de sol la concentració de pol·len és major, evita sortir al carrer a aquestes hores.
  • Utilitza ulleres de sol quan estiguis a l'exterior, per protegir els teus ulls del pol·len.
  • Ventila la casa a diari però mantingues les finestres tancades per evitar que el pol·len entri a casa, especialment a la sortida i posta de sol.
  • Utilitza filtres antipol·len a l'aire acondicionat de casa, i també al sistema d'aire acondicionat del cotxe.
  • Extrema la neteja i evita la concentració de pols a la casa.