×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Aprovat el PL de Pressupostos Generals de l'Estat 2017

El Consell de Ministres va aprovar el passat 31 de març el Projecte de Llei de Pressupostos Generals de l'Estat per 2017 que consolida la creació d'ocupació i el creixement econòmic. Uns comptes que, tal i com declara el Ministeri d'Hisenda i Funció Pública a la nota de premsa emesa a l'efecte, té com a objectiu fonamental refermar el creixement econòmic i la sostenibilitat de les finances públiques.

Els Pressupostos Generals de l'Estat s'han elaborat amb previsions prudents a partir d'un quadre macro que reflexa la consolidació de la recuperació. S'estima que el PIB creixerà un 2,5% al 2017, (si bé el PIB nominal s'elevarà fins al 4,1%), fet que serà molt positiu per a la recuperació de les bases tributàries i el conseqüent increment a la recaudació.

En quant a l'evolució de la taxa d'atur, les previsions apunten a que descendirà de 19,6 al 2016, fins al 17,5 al 2017; el que suposarà per a l'estat una rebaixa a la despesa de prestacions per desocupació.

2016 es va tancar amb un dèficit del PIB del 4,3% per al conjunt de les Administracions Públiques; per sota de l'objectiu previst, el que suposa una bona posició de partida per aconseguir l'objectiu d'aquest any.

En quant a l'ocupació pública, el Govern ha firmat un Acord amb les organitzacions sindicals per a la millora de l'ocupació pública que incorpora un procès d'estabilització de treball temporal per reduir la taxa de temporalitat fins el 8% en tres anys, el que suposarà reduir fins un màxim del 90% els interins existents actuals.

L'Oferta d'Ocupació Pública té com a finalitat fonamental reforçar el 100% de les plantilles als sectors prioritaris. Per a la resta de sectors, la taxa de reposició serà del 50%. Segons dades de la OEP (Oferta de Empleo Público) podria suposar fins a 67.000 places en totes les Administracions Públiques.

S'ha acordat també un increment salarial de l'1% a les retribucions dels treballadors públics per 2017.