×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Aliments que ajuden a baixar el colesterol

El colesterol és un esterol (lípid) que es troba als teixits corporals i al plasma sanguini dels vertebrats. És una substància essencial per crear la membrana plasmàtica que regula l'entrada i sortida de substàncies a la cèl·lula, però xifres elevades de col·lesterol a la sang tenen conseqüències perjudicials per a la salut.

Portar una vida sana i una alimentació adequada és essencial per a mantenir el nostre nivell de col·lesterol sota control. Quins aliments ajuden a baixar el colesterol?

Els que portin greixos insaturats. Aquests, els trobem als fruits secs com les anous, les ametlles o els alvocats. També al peix blau i alguns olis vegetals, rics en omega3 i omega6.

Els aliments rics en fibra també ajuden a disminuir i controlar el nostre nivell de colesterol. La fibra soluble atrapa l'aigua i és capaç de formar una solució viscosa als nostres intestins. Aquesta barreja viscosa cobreix les parets de l'interior de l'intestí dificultant l'absorció dels greixos, entre ells el colesterol. Podem trobar la fibra soluble a verdures, fruites, i sobretot a les llegums i els cereals.

Incorpora a la teva dieta grans racions de verdures, fruites, llegums, cereals, peix blau i fruits secs, i mantingues el colesterol sota control.