×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Dia Internacional de Concienciació del Soroll 2017

En el Dia Internacional de Concienciació del Soroll 2017, Mútua Intercomarcal es suma a la divulgació sobre la problemàtica relativa a les lesions auditives del col·lectiu de músics en general.
 
Esmuc, Mútua Intercomarcal i Prevint van organitzar el ‘Concert Segur’. Una iniciativa pensada amb amb un objectiu molt clar: minimitzar l’exposició al soroll dels músics d’orquesta durant els assajos i el concert.
 
Ara les seves conclusions s’han publicat a la 'Revista de Acústica’, otorgant a l’estudi realitzat un valor científic. L’estudi, més enllà dels resultats mostrats i conclusions extretes, mostra les diferents passes i decisions que s’han hagut de prendre per arribar a la celebració del concert aconseguint que la seva realització sigui menys perjudicial per als músics sense afectar la qualitat  sonora percebuda pel públic.
 
Tot aquest estudi s’enmarca al context de l’aprovació del Reial Decret 286/2006, de 10 de març, sobre la protecció de la salut i la seguretat dels treballadors contra els riscos relacionats amb l’exposició al soroll (Reial decret 286 de 2006) incloent una moratòria per al sector de la música i l’oci.
 
Accedeix a l'article publicat a Revista Acústica AQUÍ.