×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

El cost de no prevenir els riscos psicosocials a l'entorn laboral

La salut i el benestar són objectius primordials, tant per als individus com per a la societat en general, i unes condiciones de treball acceptables constitueixen un element clau per a la consecució de tals objectius.

La realitat que reflexen actualment els entorns laborals fa necessària una constant actualització de prioritats per part dels legisladors, que porti a abordar els nous riscos laborals emergents.

Segons estudis realitzats per UGT en col·laboració amb la Universitat Jaume I, el cost anual de la no prevenció dels riscos psicosocials abasta, anualment, entre 545 i 810 milions d'euros.

La meitat d'aquest cost recau a les pròpies families dels treballadors, mentre que el 18,6% el soporten els serveis públics de salut degut a que es tramiten com a malaltia comú o accident no laboral. La resta s'atribueix a la pèrdua de productivitat.

Per tot això, s'exigeixen estudis més rigorosos en els que es facin propostes per a millorar la seguretat i salut dels treballadors, així com les seves condicions laborals.