×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

El 44 per cent de les jubilacions en 2016 van ser anticipades

La jubilació actual legal, que està fixada en 65 anys i cinc mesos per a 2017, no ha estat un impediment perquè 196.341 persones es retiressin de manera anticipada. Això suposa un 44,6% d'un total de 306.890 nous jubilats, segons dades proporcionades per la Seguretat Social.

Aquesta tendència bat un rècord en comparació amb 2015, que al seu moment va trencar el de 2014. Actualment l'edat real de jubilació ha baixat en els últims exercicis de 64,33-64,08 anys.

Pel que fa a la pensió mitjana, els menors de 65 anys es jubilen amb una pensió mitjana de 1.554,7 euros al mes, enfront dels 1.332,4 euros de mitjana en el conjunt del sistema.

A part de l'envelliment, en aquest creixement influeixen factors com que molts dels que van perdre la feina durant la crisi estiguin arribant a edats pròximes a la jubilació sense possibilitat de trobar una altra feina i tinguin en aquesta ràpida sortida del mercat laboral (amb prestació minvada) un alleujament a la seva situació.

Un altre factor que influeix és la reforma de les pensions que es va formular en 2013, que allargava l'edat de jubilació de 65 a 67 anys, així com contemplava una nova regulació per a la jubilació anticipada. Aquesta nova regulació va derivar en negociacions d'acomiadaments col·lectius, que va afectar a treballadors que es troben que no consent percebre subsidi d'atur si el treballador té la possibilitat de jubilar-se abans.