×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Estudi demostra que conduir estressat augmenta un 28% el risc d'accident

Un estudi recent realitzat per BP, Castrol i el Race ha demostrat que conduir estressat augmenta el risc de patir un accident de trànsit en un 28 per cent. Això és degut al fet que en augmentar els nervis disminueix l'aversió al risc.

Aquests resultats s'han obtingut mitjançant mesuraments mitjançant neurotecnologia, monitoritzant els comportaments i respostes de les persones objecte de l'estudi.

Altres resultats obtinguts demostren que sota els efectes de l'estrès es redueixen un 12% la concentració, el que es tradueix en augment del temps per a la presa de decisions, i un 66% la capacitat de recordar el trajecte realitzat, tant en la memòria a curt com a llarg termini.

Maniobres més brusques i agressives, així com un augment de la tensió muscular i de la frustració del conductor, van ser altres símptomes detectats.

Segons dades de la DGT, durant aquesta època es realitzaran més de 89 milions de trajectes, amb situacions desfavorables com la calor, aglomeracions i el mateix estrès.