×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

L'experiència de OPAM, a Ràdio Nacional d'Espanya

El Programa "Longitud de Onda" de Radio Nacional de España del 6 de novembre va estar dedicat a la salut auditiva dels músics. Un dels experts que van participar en el programa va ser Enric Guaus, cap del Departament de Sonologia de l'ESMUC, entitat impulsora costat de la Mútua Intercomarcal de l'OPAM (Observatori de Prevenció Auditiva per als Músics).

Guaus va explicar la principal missió del OPAM, passant a desglossar els principals riscos tant per a l'oïda com musculars. La conscienciació no només dels límits de nivell de volum, sinó també el temps d'exposició, va ser un dels aspectes destacats de la seva intervenció. També va comentar les dificultats de l'aplicació de la normativa vigent, i les solucions aportades pel OPAM tant a nivell de conscienciació com de protecció en el dia a dia per a la salut dels músics.

Aquesta col·laboració amb RNE va sorgir arran de la conferència impartida per OPAM a la Fundació SGAE, en què va participar la Mútua Intercomarcal, l'Esmuc i on es van exposar les conclusions després de la investigació i experiència del "Concert Segur".

Accedeix al programa de RNE "Longitud de Onda" en el següent enllaç: https://goo.gl/eem5SN (l'entrevista comença als 13 minuts aproximadament).