×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

El nivell de difusió de la grip és epidèmic, doblant-se els casos

Excepte a Balears, Canàries i Ceuta, el nivell de la grip aquest any és de epidèmica a Espanya, segons dades proporcionades pel Sistema de Vigilancia de la Gripe en España (SVGE).

De fet, els casos de grip s'han doblat durant l'última setmana de 2017, passant d'una taxa d'incidència de 120,9 als 208,3 casos per 100.000 habitants.

Tal com indica el mateix SVGE, hi ha hagut 48 morts per grip en 10 comunitats. El 75 per cent dels morts tenia més de 65 anys. Del total de morts, tots presentaven factors de risc i el 67 per cent no s'havia vacunat.

El Sistema de Vigilància de la Grip a Espanya (SVGE) està integrat a la Xarxa de Vigilància Europea de Grip (European Influenza Surveillance Network [EISN]). L'objectiu principal de la EISN és proporcionar informació epidemiològica i virològica útil per a la vigilància de grip estacional o pandèmica a Europa, contribuint així a la formulació de recomanacions i l'adopció de mesures per al control de la malaltia.