×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Espanya. líder mundial en donació i trasplantaments

La ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Dolors Montserrat, ha presentat les dades de balanç d'activitat de l'Organització de Trasplantaments (ONT) en 2017, en els quals destaca que Espanya segueix sent líder mundial per 26 anys consecutius.

Les xifres més destacables d'aquest informe són els 46,9 donants per milió de població, amb un total de 2.183 donants, incrementant el nombre de donants un 30% els últims tres anys. 6 persones han donat òrgans cada dia i s'han realitzat 14 trasplantaments diaris. Això ha permès realitzar 5.259 trasplantaments d'òrgans, superant-per primera vegada la xifra de 5.000 trasplantaments.

Pel que fa a aquestes dades, Montserrat ha manifestat que "El nostre Sistema Nacional de Salut és un de les millors del món, i garanteix la qualitat, la universalitat, l'equitat, la cohesió i la igualtat per a tots els espanyols davant la malaltia. No importa de punt d'Espanya sigui el donant ni on resideixi la persona que necessita el trasplantament. a Espanya tots som iguals, siguem d'on siguem vam rebre un òrgan, perquè donar vida no entén de terrorios. 1 de cada 5 òrgans es trasplanta a una comunitat diferent de la del que procedeix el donant. Aquest és l'exemple clar que Espanya és un gran país, que junts vam arribar més lluny i que el que de debò importa és que quan donem òrgans, donem vida ".

La directora general de l'ONT, Beatriz Domínguez-Gil, ha detallat les dades, com les diferents tipologies de transplantaments: 3.269 renals (+ 9%), 1.247 hepàtics (+ 8%), 304 cardíacs (+ 8%), 363 pulmonars (+ 18%), 70 de pàncrees (-4%) i 8 intestinals (+ 100%). De tots aquests, 74 han estat per a nens.