×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Estudi reflecteix mancances en tractament en pacients amb ansietat

Un estudi liderat per l'organització internacional World Mental Health, amb la qual ha participat l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM), reflecteix en les seves conclusions que només un de cada 10 pacients amb trastorns d'ansietat rep el tractament adequat.

El resultat, sobre una mostra de més de 51.500 individus de 21 països diferents, revela que la prevalença de l'ansietat és del 10%. D'aquests només el 27,6% van rebre algun tipus de tractament i només en el 9,8% dels casos es considera que aquest va ser l'adequat. És la primera vegada que un estudi descriu la manca de tractament en trastorns d'ansietat a nivell mundial.

Victor Pérez, director de l'Institut de Psiquiatria i Addiccions de l'Hospital del Mar, manifesta en aquest sentit que "es considera un tractament adequat per a un trastorn d'ansietat de 12 mesos d'evolució aquell que inclou o bé un tractament farmacològic amb almenys quatre visites al metge o bé un tractament psicoteràpic que inclogui com a mínim 8 visites. Un correcte tractament d'aquesta patologia evitaria la cronificació d'aquest trastorn i disminuiria la comorbiditat amb altres malalties físiques o mentals com, per exemple, la depressió ".

D'altra banda, Jordi Alonso, investigador de l'estudi, conclou que "s'ha de promoure l'alfabetització sanitària i la sensibilització en aquells països amb poca percepció de necessitat, normalment països d'ingressos mitjans i / o baixos, així com reduir la variabilitat que va associada al nivell de renda i ingressos del país. És important encoratjar als proveïdors de salut a seguir les pautes clíniques per millorar la qualitat del tractament dels trastorns d'ansietat ".

Accedeix a l'estudi original fent click aquí.