×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Com canviarà el paper del treball a causa de l'automatització

L'evolució de la tecnologia, en concret de la intel·ligència artificial (IA) i de l'automatització, planteja canvis en el paper del treball en les nostres vides, tal com com planteja Robert C. Wolcott en un article publicat a Harvard Business Review.

Wolcott planteja que a mesura que la tecnologia proporcioni serveis i béns a un cost cada vegada més baix, les persones es veuran obligades a descobrir noves comeses, no necessàriament relacionats amb la forma en què avui concebem el treball.

En declaracions de l'economista Brian Arthur, el desafiament és més polític que econòmic. Aspectes com la distribució de la riquesa en funció de la classe social és un exemple, tenint en compte que en teoria la tecnologia permitirá més producció amb menys sacrifici.

A mesura que la IA i els sistemes robòtics es tornin molt més capaços i compromesos, el treball seguirà progressant sense nosaltres, potser aconseguint el que John Maynard Keynes va descriure en Economic Possibilities for our Grandchildren com atur tecnològic, en què la tecnologia reemplaça la mà d'obra humana molt més ràpid que la velocitat a la qual vam descobrir nous llocs de treball.

Una pregunta arran d'aquests escenaris és cap on es dirigiran les atencions de les persones, una vegada que les màquines els alliberin cada vegada de més taeras.

Accediu a l'article original fent clic aquí.