×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

El 30 per cent de les notícies falses a la xarxa són sobre salut

La informació sobre salut és un dels temes que més interès desperten en els internautes, arribant fins a un 60%.

La facilitat de difondre notícies falses i l'interès que desperten degut a la seva temàtica són dos factors de perill. Les àrees més susceptibles de produir falses notícies són oncologia, nutrició, pediatria i dermatologia estètica.

Carina Escobar, representant de la Plataforma d'Organitzacions de Pacients, ha assenyalat que quan a algú li diagnostiquen una malaltia "està tan aclaparat que no és capaç de digerir tota la informació que rep", motiu pel qual recorren a internet.

I els experts coincideixen que el problema és que, arribats a aquest punt, hi ha un excés d'informació a la xarxa i el ciutadà no sap de quin fiar. A això cal sumar-li que de vegades donen per bona una notícia falsa pel fet d'haver-la vist en diferents mitjans, passant a redifundirla, fet que agreuja el problema.

Un consell sobre això és que quan es vegi una notícia que sembla donar solució de forma ràpida i senzilla a un problema de salut important que porta intentant solucionar durant molts anys, el millor és pensar que pot ser falsa.