×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

56.000 treballadors del camp beneficiats directament per la reducció de peonades

La reducció de peonades duta a terme pel Ministeri de Treball per poder accedir a la renda i subsidi agrari beneficiarà directament a més de 56.000 treballadors del camp andalús.

La ministra d'Ocupació I Seguretat Social, Fátima Báñez, va manifestar al respecte que aquesta rebaixa garanteix que la sequera no impedeixi la seva percepció a 60.586 treballadors del camp d'Andalusia i Extremadura. El nombre de beneficiaris a Andalusia és de 56.863.

L'aplicació d'aquesta rebaixa tindrà caràcter retroactiu, amb data 1 de setembre de l'any passat. Actualment la producció ha caigut un 20% a Andalusia i d'un 10% a Extremadura.

Báñez ha recordat que aquesta mesura va ser acordada a la Mesa del Campo, amb sindicats i organitzacions agràries, i que es va introduir, a través d'esmenes en el tràmit d'parlamentari de la Llei perquè la seva aprovació es produís el més aviat possible, el que es s'ha produït el 15 de febrer.

Aquesta mesura se suma a altres iniciatives, com l'increment del 3% dels fons destinats al Programa de Foment de l'Ocupació Agrària el 2017, que arribarà gairebé 193 milions d'euros per a Andalusia i Extremadura.